Cheesecake cu capsuni

de lilik in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 16518 vizualizari

 

este prima data cand fac si sunt super multumita de rezultat...eu am inlocuit crema de branza cu ricotta.

 

INGREDIENTE

PT BAZA:

  • 150 gr biscuiti petit beure
  • 60 gr unt
  • 2-3 linguri de miere
  • cateva capsuni

PT CREMA:

  • 300 gr ricotta(sau crema de branza tip philadelphia)
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 2 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 6 capsuni(facute piure)
  • 1 vanilie

PT DECOR:

  • 150 gr capsuni
  • 70-100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Pregatim prima data baza:

macinam biscuitii,intr-o craticioara  punem untul cu mierea pe foc sa se topeasca apoi adaugam biscuitii.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu folie de plastic si o uniformizam cu mainile,apoi deasupra punem cateva capsuni spalate.Bagam tava in frigider pana se intareste baza(40-50 de minute).

Pregatirea cremei.

frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam ricotta si piureul de capsuni si amestecam bine.

Punem gelatina la inmuiat pt 5 minute,dupa care o stoarcem si o punem cu 2 linguri de smantana pe foc mic pana se topeste,apoi o punem peste crema de branza.

Separat batem smantana cu vanilia si 2-3 linguri de zahar si o adaugam peste crema de branza,amestecam si punem totul peste baza de biscuiti si capsuni.

Nivelam si dam la frigider pt 3-4 ore(o noapte chiar).

decorul(sosul de capsuni):

Spalam capsunile si le taiem cubulete;le punem cu apa,zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana se ingroasa.

Cand s-a racorit bine turnam peste cheesecake-ul nostru scos din tava,apoi mai lasam 30 de minute la frigider si servim o minunata felie racoritoare,delicioasa,cremoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu blat de ciocolata Dukan