Chefal la gratar cu saramura

de adasev12 in Peste, 4 Iun 2012 | 10759 vizualizari

 

m-am gandit in fel si chip cum sa gatesc acest peste, pana la urma m-am oprit la gratar, dupa cum si voi dragilor m-ati sfatuit.( de fapt Ruxy m-a convins...)...dar fiindca am mancat nu demult peste pe gratar cu saramura la niste prieteni moldoveni, am facut si eu, ca tare mi-a placut...e prima data cand mananc chefal ( eu stiam ca-i zice cefal...) si pot spune ca e f bun, eu care nu ma omor cu pestele...pe asta l-am primit de la un amic , care merge la mare, la pescuit, dar daca asa sta treaba, apoi il trimit si eu pe sotu neaparat...
una peste alta, a fost o cina pe cinste, cu nitic amamaliguta, si fiindca maia veam ceva orez, am pus si de-asta pe masa...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati chefal
  • condimente de peste
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • adaos de sare
  • praf de usturoi cu ardei iute
  • patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • garnitura de orez si mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal la gratar cu saramura:

Pestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de peste, ulei de maline si suc de lamaie, i-am lasat vreo 10 minute intr-un vas cu capac, timp in care am pus gratarul de aragaz la incins. Am pus 2 cani de apa in vasul de jos si o lg de otet. Am luat bucatile de peste si le-am pus pe gratar, am mai turnat ulei si deasupra si am pus capacul, am lasat sa se prajeasca frumos, cam vreo 30 minute a durat toata distractia.

Intre timp am pregatit o mamaliguta simpla, numai cu apa, malai, sare si un cub de margarina. Garnitura de orez imi ramasese de la amiaza, asa ca am adaugat si din aceasta putin, in caz de nevoie...

Pestele prajit l-am pus intr-un castron, am turnat peste el zeama din vasul gratarului, am adaugat cateii de usturoi dati pe razatoarea mica, praful de usturoi cu ardei iute, inca ceva sare, dupa gust si patrunjelul verde. Am pus capac si am lasat vreo 10 minute, apoi am asezat frumusel masa de seara...

Am papat ca nesimtitii, fara masura, cu pofta mare.

TIPS-URI

1

in saramura se mai poate adauga o lg de suc de rosii si boia

2

capetele de la peste se pot pastra, pt o ciorbita eventual sau o alta saramura, cand aveti peste mai putinel...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal la gratar cu saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

iry-gabriela 1

04.06.2012, 23:14

PESTEEEEEEEEEEEE,vin sa pap

adasev12 1

06.06.2012, 10:21

gurita...
iri...te astept

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:58

La saramura nu fac nazuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap / caras