Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

de LUK in Piine, 2 Mar 2011 | 4117 vizualizari

 

inspiratia a fost Ruxy si ii multumesc mult mult(de aceea nu mi-am permis sa schimb titllul retetei)..sunt foarte bune!..eu am fcaut doar la jumatate cantitatile date de ea ca mi-am zis sa fie doar asa de incercare..data viitoare o sa fac portie dubla..

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina(eu am folosit faina pentru prajituri)
  • 150ml lapte
  • 175ml apa
  • 35gr unt
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de zahar
  • 5gr drojdie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux:

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a incalzit lichidul..nu fierbinte ,doar caldut.In mijlocul fainii am pus drojdia,peste drojdie zaharul.Pe margini am pus sarea.Am turnat untul peste faina si am framantat pana s-au omogenizat ingredietele si aluatul a devenit elastic.Folosi ti va de faina, daca aluatul se lipeste atunci cand il framantati..pudra ti va mainile cu faina si continuati pana cand obtineti un aluat un pic elastic.Ii dam o forma rotunda,pudram cu putina faina silasam o ora la dospit.Dupa o ora modelam chiflele,le ungem cu lapte,pudram cu faina si le coacem.Eu le-am copt in cuptorul preincalzit la 200de grade 25 de minute.Reteta originala spune ca ele sa fie copate 16min la 220 de grade.Cred ca depinde de cuptor..al meu e electric.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte