CHIFLE CU CARNE

de Retete_Haplea in Piine, 29 Apr 2015 | 2110 vizualizari

 

Nu-mi pasă de gurile rele!
Din când în când mănânc și pâine
Făcută de mâinile mele
Uite ce poți să gătești mâine!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr de faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 1 cub de drojdie proaspata,
  • sare,
  • un praf de zahar,
  • un galbenus de ou pentru uns deasupra;

Umplutura:

  • 200 gr carne tocata,
  • 1 ardei gras rosu tocat cubulete,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • cateva fire patrunjel (marar) tocat marunt,
  • sare,
  • piper,
  • cascaval pentru presarat deasupra.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHIFLE CU CARNE:

Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu  praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua.

 Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. 

Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o coca. O lasam la crescut la cald timp de o ora

Pentru umplutura: calim ceapa apoi adaugam carnea tocata apoi ardeiul gras si condimentele. Lasam pe foc pana cand este facuta carnea

 Formam din coca crescuta 9 chifle pe care le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt

Cu ajutorul unei lingurite, formam mici ”lacasuri” in partea superioara a chiflelor Le umplem cu carne tocata

Presaram cascaval razuit deasupra. Marginea chiflei o ungem cu galbenus de ou.

Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru circa 30 minute (pana cand se rumenesc frumos deasupra).

Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFLE CU CARNE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita