Chifle cu lapte si unt

de mihaelar63 in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 3239 vizualizari

 

,, Meniu copiii "
Chifle pufoase, proaspete, preparate in casa. Chifle bune pentru pachetel, pentru sandvici, la mic dejun cu dulceata si lapte !!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 grame faiana alba pentru cozonac
  • 250 grame faina integrala
  • 250 gr faina,,, rosie " ungureasca tip 55
  • 500 ml lapte
  • 75 gr unt
  • 15 gr drojdie uscata
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 50 gr seminte de susan negru si susan alb
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte si unt:

  1.  Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine.
  2.  Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoteti din timp untul de la rece sa fie moale.
  3. Intai am amestecat laptele caldut cu untul moale, sare, drojdia granulata si doua linguri de faina.
  4. Dupa 5 minute cand drojdia a inceput sa lucreze am adugat restul de fainuri si sarea.
  5. La masina de paine Tefal am setat pentru programul  nr 16 framantare -dospire.
  6. Dupa o 75 minute aveam la dispoziie un aluat care aprope s-a triplat . 
  7. Din cantitatea totala de aluat am luat cam 200 gr cu care am preparat o foccacia .
  8. Pentru lucru am uns mainile si suprafata de lucru cu ulei de masline .
  9. Am scos aluatul  pe masa de lucru si l-am impartit in doua .
  10. Fiecare din cele doua bile de aluat Le-am reimpartit in 8 parti egale .
  11. Puteti folosi si cantarul pentru a obtine chifle de aceiasi marime .
  12. Mie imi pare mai rapida metoda diviziunii.
  13. Fiecare bucatica de aluat se ,, impacheteaza'' inspre partea de jos de cateva ori . Apoi se ruleaza pe masa de lucru rotunjinduse usor fara al e apasa prea mult .
  14. Am obtinut 16 mici  bile  rotunde de aluat .
  15. Aceste  bile se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
  16. Aveti grija sa lasati distanta intre ele pentru ca-si vor dubla sau chiar tripla dimensiunea .
  17. Cu o pensula de silicon se ung bilele de aluat cu lapte .si apoi se presara cu seminte de susan .
  18. Am dat tava la cuptorul incalzit la 60grade timp de 30 minute .
  19. Cand chiflele au crescut suficient de mult am pus cuptorul pe 220 grade .
  20. n acest moment am introdus in partea de jos a cuptorului un vas cu apa fierbinte aburinda .
  21. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 grade .
  22. In total am copt chiflele 40 minute . Se pot lasa mai mult sau mai putin in functie de gradul de rumenire dorit .
  23. Prima chifla calda cu coja crocanta am servit cu o cana de lapte :D

                        Pofta buna la chifle !!!!

TIPS-URI

1

Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoateti din timp untul de la rece sa fie moale.

2

Puteti presara chiflele cu seminte de mac, floarea soarelui sau ierburi -dupa preferinta.

3

In total am copt chiflele 40 minute. Se pot lasa mai mult sau mai putin in functie de gradul de rumenire dorit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui caprese la cuptor