Chifle cu mac

de mirela0911 in Piine, 26 Iun 2017 | 3663 vizualizari

 

Pentru aceste minunate chifle m-am inspirat de la Buni (saru'mana >:D<) si au iesit tare bune. Au mers de minune langa un iaurt sau o cana cu lapte. Multumesc, Buni! :-*

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 3 lg zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 ou mic pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu mac:

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit.

Intr-un vas ,se pune faina, sarea, zaharul si ouale. Restul de lapte impreuna cu apa si untul se pun pe foc pana se incalzesc usor. Se toarna acest amestec peste faina, amestecand cu lingura, pana se incorporeaza toata faina, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se pune intr-un loc ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul (eu de obicei pun in cuptorul cu microunde). 

Se pregateste tava cuptorului si se tapeteaza cu hartie de copt. Se rup din aluat bucati potrivite care se modeleaza in forma preferata (eu am facut si rotunde si ovale). Se asaza in tava, pastrand distanta intre ele. Se lasa sa mai creasca cca 15 minute, acoperite cu un prosop de bucatarie. 

Se bate bine oul, apoi se ung chiflele, iar deasupra se presara mac. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra si sunt coapte.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot prepara atat sarate cat si dulci. In functie de preferinte, puneti zaharul ori renuntati la el.

2

Se pot presara deasupra si seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot