Chifle cu seminte

de Bunica in Piine, 19 Oct 2013 | 3873 vizualizari

 

Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!

 

INGREDIENTE

  • 150 g. faina neagra
  • 350 g. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata(25g.)
  • 300 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic Mix natur de 4 seminte-200 g.
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.

Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.

Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Oul se bate cu frculita intr-un castorn.

Aluatul se imparte in opt parti .
Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.

Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.

Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.

Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.

Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

19.10.2013, 11:48

Bunica 1

19.10.2013, 19:21

Ma bucur foarte mult ca v-au placut chiflele!

Rocsi 1

19.10.2013, 22:16

Foarte bune si gustoase chiar si asa simple

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte