Chifle pentru sandwichuri

de Sidy in Piine, 21 Feb 2012 | 3750 vizualizari

 

Am facut cateva chifle pentru sandwichuri. Coaja e crocanta, iar interiorul
este foarte moale, pufos si gustos. Merg la fel de bine langa o cana cu lapte caldut,
asa simple sau unse cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 50 ml lapte caldut 
  • 150 ml apa calduta 
  • 2 lingurite sare 
  • 4 linguri ulei de masline 
  • 550 g faina alba 
  • 110 g faina neagra 
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker 
  • 2 cuburi de zahar brun 
  • 2 lingurite seminte de in
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru sandwichuri:

Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa framante.

Cand s-a auzit semnalul sonor am adaugat semintele de in si am lasat masina sa-si faca programul de framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata, l-am rasturnat pe o fata de masa presarata cu faina, am mai framantat de 2-3 ori, apoi am facut un sul din care am taiat cu cutitul 14 mingiute.

Le-am pus pe o foaie de copt intr-o tava si am pornit cuptorul. Cat timp acesta se incalzeste, am lasat aluatul sa mai dospeasca dupa ce l-am dat cu pensula inmuiata in apa.

Cand cuptorul s-a incalzit bine la 200 de grade, am dat tava la cuptor si am lasat chiflele sa se coaca 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos.

Le-am scos din cuptor si asa fierbinti le-am mai pensulat o data cu apa, deasupra.

Simtiti mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor?

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel