Chifle super pufoase

de diaconta in Piine, 11 Feb 2018 | 4811 vizualizari

 

 
Văzusem zilele trecute  un filmuleţ  cu nişte chifle foarte pufoase,iar reţeta este foarte simplă.
Aşa că a trebuit să le testez şi eu. Am fost foarte încântată de rezultat.
 
Chiar şi a doua zi când am făcut pozele erau la fel de pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 120 ml apa calduţă
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 42 g unt 82% grasime
  • Sare
  • Un ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle super pufoase:

In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina.

Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am framântat pâna ce aluatul  nu a mai fost lipicios si a fost destul de elastic ca sa nu se rupa daca este întins.

Eu am mai adaugat cam o lingura de faina pentru ca mi s-a parut prea moale. Daca nu este nevoie, nu mai adaugati faina.

Am pus aluatul într-un vas pe care l-am uns cu ulei, l-am acoperit si l-am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.

Am împartit aluatul în 8 bucati, am întins fiecare bucata în forma de dreptunghi, apoi le-am rulat.

Le-am asezat în tava în care le-am copt, cu distanta între ele pentru ca vor mai creste.

Le-am acoperit din nou si le-am lasat sa mai dospeasca cam jumatate de ora.

Le-am uns cu ou si le-am copt 20 de minute la 180 de grade C.

  

S-aveţi poftă !! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

23.02.2018, 15:38

Mihaela,sa stii ca sunt

diaconta 1

23.02.2018, 15:40

Mihaela,am ramas datoare cu un raspuns.De la Dr.Oetker era laptele praf ce l-am folosit.Mie nu mi s-a parut a avea nimic ciudat

RuxyRux 1

23.02.2018, 15:53

Esti tu o dulceata Die!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Japoneze