Chifle umplute

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2010 | 7706 vizualizari

 

Daca nu tineti post ....

 

INGREDIENTE

  • 1. Pentru aluat:
  • 350 gr faina,
  • 20 gr drojdie proaspata,
  • 30 ml ulei masline,
  • 75 ml apa calduta ( se poate pune si lapte, pentru un gust mai bun),
  • 1 lingurita zahar- pentru maia
  • 2.Pentru umplutura:
  • la alegere: branza de burduf, branza telemea rasa amestecata cu un ou,
  • sunca de pui taiata marunt,
  • ciuperci, etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min.

Am facut aluatul , l-am lasat la crescut, apoi l-am imparit cam in 12 parti egale ( pentru 2 tavi). Bucatile obtinute le-am intins sub forma de cerc, apoi am pus umplutura si la final le-am strans sub forma de bocceluta.; le-am pus in tava unsa cu putin unt cu capatul la care fussera stanse in partea de jos; le-am mai lasat asa la crescut vreo 10 min, poi le-am uns cu un ou si deasupra le-am presarat diverse seminte!

Asta a fost tot! delicioase si pufoase! se pastreaza cam 2-3 zile si se pot reincalzi la microunde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou