Chiftele de cartofi cu bureti

de Rocsi in Mancaruri de post, 8 Apr 2014 | 8484 vizualizari

 

Asta seara vin cu o reteta delicioasa de chiftele de post. Combinatia este una foarte reusita, ies gustoase si de nerefuzat :)

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 borcan 800 gr cu ghebe in sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 4-5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri faina
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi cu bureti:

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin razatoarea mare. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o curatam si o tocam marunt, marunt. Cateii de usturoi ii curatam, ii pisam, iar foile de usturoi verde le spalam si le tocam. Toate aceste ingrediente le amestecam intr-un bol, dam gust cu sare, piper, iar la final adaugam faina si mararul verde tocat.

Punem ulei intr-o tigaie la incins, formam chiftelutele mici si mai plate, nu foarte groase ca sa se prajeasca bine si sa nu suga foarte mult ulei. Le rumenim pe ambele parti, le scoatem pe un platou in care punem servetele de bucatarie. Singura problema este ca in tinpul prajirii cam sare uleiul :D

Le lasam sa se racoreasca si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu bureti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifteluțe de cartofi cu leurdă