Chiftele de ciuperci

de Ina in Mancaruri de post, 9 Mar 2011 | 34624 vizualizari

 

Am promis cuiva ca le execut si-i dau link pentru ghidaj, asa ca ieri am trecut la treaba. :) Iata ce-a iesit :

 

INGREDIENTE

  • 500 g  ciuperci
  • 2 cepe mici
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4  felii de paine
  • delikat/ sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 linguri cu faina

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ciuperci:

Ciupercile se dau intr-un clocot , apoi  se toaca in robot, impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si feliile de paine.  Se potriveste amestecul de sare/ delikat  si piper, apoi se formeaza cu mana chiftele care se tavalesc  prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie  pentru a elimina excesul de ulei. 

Se servesc  atat calde, cat si reci, alaturi de ridichii sau castraveti proaspeti.

P.S.  Ajutoare mi-au fost Gaby si Rocsi, care mi-au dat ideea de realizare. Pup, fete dragi! :-*

 

TIPS-URI

1

Nu face chiftelele prea mari, pentru a nu ramane necoapte la mijloc.

2

Scurge ciupercile bine de apa, inainte de a le pune la tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ubulika 1

24.07.2011, 18:20

miamyyyyyyyyy n`am incercat niciodata..
merge daca pun si ou?

Ina 1

25.07.2011, 20:20

Cu ou merge foarte bine, Ubulika Mai greu e fara ou, ca trebuie sa potrivesti cantitatea de faina...

Ubulika 1

25.07.2011, 20:54

asta e baiu..ca nu sunt eu cu nimeritul cantitatii asa usor))))da o sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulgur cu spanac si ciuperci