Chiftele de curcan cu tzatziki

de Oana in Curcan, 26 Oct 2017 | 10433 vizualizari

 

O reteta super rapida, perfecta pentru pranz sau cina. Poti sa faci alaturi si o garnitura sau le mananci doar cu sosul tzatziki. Eu am preferat sa le fac la cuptor, sunt mult mai sanatoase asa!
 

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 1 morcov ras
  • 1 cartof mic ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • cate 2 linguri marar si patrunjel tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • + pesmet pt chiftelute

Tzatziki:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 castravete fabio
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri marar verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan cu tzatziki:

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt.
Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, intorcandu-le pe ambele parti pana se rumenesc.
Intre timp pregateste tzatziki-ul: da pe razatoare castravetele si lasa-l sa se scurga bine, apoi stoarce-l bine de zeama.
Pune-l peste iaurtul grecesc, adauga usturoiul verde tocat marunt, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine si serveste alaturi de chiftelute.

 

 

TIPS-URI

1

In loc de ceapa verde si usturoi verde poti folosi din cele uscate, de care preferi si in functie de sezon.

2

Poti pregati chiftelutele si prajite in ulei, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor