Chiftele de dovlecei

de Ksenya in Mancaruri de legume, 24 Iul 2020 | 7565 vizualizari

 

O reteta usoara de vara. Nici nu ti dai seama ca-s din dovlecei si nu din carne.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti cc 900 g
  • 2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)
  • o ceapa
  • o lingura faina alba
  • 2-3 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • o lingura maioneza
  • 3-4 linguri pesmet
  • jumatate lingurita coriandru macinat
  • Pentru prajit
  • pesmet
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.

Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.

Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.

Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.

Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.

Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.

Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul greu se formeaza mai adaugati pesmet.

2

Serviti chiftele cu sos de iaurt si menta,sau cu sos tzatziki smantana ,salsa sau oricari sos va place.

3

Merg foarte bine si cu piure de cartofi si muraturi.

4

Compozitie ideala pentru burgheri vegetarieni

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume la cuptor