Chiftele de peste

de Ksenya in Peste, 4 Dec 2017 | 6978 vizualizari

 

 
Mai jos am sa va prezint chiftele de peste ce sunt mancate rapid si cu mare pofta. Reteta de fata este una simpla, facuta in mai toate casele si restaurantele din fostele tari CSI, insa trebuie tinut seama de cateva aspecte.
Crocante la exterior si suculente interior. Cum ies asa ? Gasiti secretul mai jos.
Recomand si chiar si pentru cei care nu prea agreaza pestele.
Va indemn sa incercati.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g de file cod decongelat si lasat la scurs
  • 1 ou mare
  • 1 cartof mare dat prin razatoarea mica si scurs de lichid
  • 1lingura cu varf maioneza sau 3 linguri unt topit
  • 1 ceapa mare data prin razatoarea mica
  • cateva fire ceapa verde tocata (optional)
  • marar tocat ( optional)
  • sare si piper dupa gust.
  • pentru pane
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura malai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de peste:

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron.

Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam bine, potrivim de sare si piper. Va rezulta o compozitie bine legata.

Lasam minim 30 minute, apoi formam chiftelele, le tavalim prin compozitia din faina alba, pesmet si malai, scuturam de surplusul de faina si prajim chiftelele la foc iute, pana devin aurii.

Se scot si se pun pe un prosop absorbant.

Se servesc cu sos picant sau cu ce va place, atat ferbinti, cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Daca pestele este slab, recomand sa adaugati unt sau maioneza, astfel chiftelele vor fi mai gustoase si mai suculente

2

Pentru ca sa fie mai crocante, eu am adaugat si o lingura de malai

3

Pentru zile cu dezlegare la peste, inlocuiti oul cu 3 linguri de faina sau fulgi fini de ovaz, iar in loc de maioneza clasica cu una vegetariana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pangasius in crusta de malai si sos de tarhon