Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Noi 2014 | 9066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 gr. granule de soia Inedit
  • 1 lingurita delicat de legume
  • 1 ceapa alba mare
  • sare,piper, putin ienibahar macinat si un praf de turmeric
  • 50 ml ulei
  • 3-4 linguri faina alba
  • patrunjel proaspat tocat
  • seminte de in
  • seminte de susan
  • seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor:

Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja.

Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina.

Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa.

Ceapa o curatam si o trecem tot pe razatoarea fina. O scurgem de apa si o punem peste cartofii rasi.
Condimentam cu sare, piper,ienibahar macinat si putin turmeric.

Adaugam patrunjelul tocat ,uleiul si faina, soia fiarta,apoi amestecam pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Din amestecul obtinut modelam bilute de marimea dorita pe care le vom tavali prin seminte. Asezam chiftelele in tava pe hartie de copt, avand grija sa lasam suficient spatiu intre ele, pentru ca in timpul coacerii ele se vor "intinde" in tava.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumenesc chiftelele frumos.

Le servim cu garnitura sau cu mustar.

Sunt cele mai bune chiftele de post pe care le-am preparat pana acum.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor