Chiftele de ton cu ciuperci

de Merisor in Ton, 8 Iul 2015 | 6448 vizualizari

 

Da, sunt fan chiftele din peste, mi-au placut tare mult de cand le-am incercat prima data si de atunci le prepar in diverse combinatii.
De data aceasta le-am incercat cu ciuperci din conserva.
Sunt tare bune si in aceasta combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 4 conserve file de ton in ulei de masline(4 x 170 gr)
  • 1 borcan ciuperci feliate(370 gr)
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton cu ciuperci:

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.

Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.

Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare, condimente si patrunjel tocat, apoi ouale, pesmetul si omogenizam bine totul.

Adaugam pesmet atat cat este necesar sa se lege bine compozitia, adica sa nu se imprastie ingredientele si sa nu fie prea moale.

Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le asezam in forme de briose, apoi le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.

Servim chiftelele calde si stropite cu zeama de lamaie, sau le facem diverse sosuri.

 

Va recomand cu drag aceasta reteta!

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara si prajite in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu maioneza si gris