Chiftele de vinete

de katty in Mancaruri de post, 1 Apr 2021 | 6670 vizualizari

 

Daca tineti post si mai aveti vinete coapte prin congelator aceasta poate fi o idee.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr vine coapte si scurse bine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete:

Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizam bine compozitia. Luam din compozitie si formam in maini bile cat mai egale. Punem faina de grau intr-o farfurie si tavalim bilele de vinete prin ea. Le asezam pe un tocator, dupa ce le-am aplatizat usor. Punem ulei intr-o tigaie si il incintam. Prajim chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Scoatem chiftelele pe hartie absorbanta.  

TIPS-URI

1

puteti adauga in chiftele patrunjel sau alte verdeturi dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut