Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii

de Valclaudia in Porc, 13 Mai 2018 | 2257 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 500 gr. carne tocata de porc
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ou mare de casa
  • 2 linguri pesmet
  • 1 cartof ras
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc uscat

Pentru sos:

  • 1 cutie de rosii pasate
  • 2 linguri de ulei de maslie
  • un praf de chili
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita cu varf amidon din porumb
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii:

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Carnea tocata se pune intr-un castron.

Adaugam feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, oul, usturoiul, cartoful curatat de coaja, spalat, ras si stors de zeama, busuiocul uscat si pesmetul.

Amestecam ingredientele foarte bine cu mana, adaugam sare si piper dupa gust, apoi formam chiftelele de marimea dorita si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru cca 30 minute.

Pentru sos incingem uleuiul in cratita, adaugam un praf de chili.

Golim cutia de rosii pasate peste ulei, lasam sa fiarba 5 minute la foc potrivit.

Lingurita de amidon se dilueaza in 2-3 linguri de apa, apoi se toarna peste rosii.

Lasam sa mai dea cateva clocote, dupa care oprim focul si presaram marar verde proaspat tocat.

Servim chiftelutele alaturi de acest delicios sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu sos fin de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura cu usturoi si sos de rosii