Chifteluta lunga la cuptor

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2016 | 2303 vizualizari

 

Este reţeta clasică de chifteluţe cu două îmbunătăţiri, conţine verdeaţă multă şi modul de preparare este mai sănătoasă aşa, adică carnea este mai mult coaptă decât prăjită şi se face la cuptor.
Şi denumirea haioasă sper să vă îndemne să preparaţi mai des în acest fel chiftele, mai renunţăm la prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • 1 ceapă mare albă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • după gust eventual leuştean verde
  • 3 ouă
  • 2 cartofi mari
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluta lunga la cuptor:

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul.

Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi.

Punem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Formăm un dreptunghi nu foarte înalt.Stropim chifteluţa lungă cu ulei de măsline şi-l dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

După primele 20 de minute reduceţi intensitatea focului, altminteri se va rumeni la exterior şi crud rămâne în interior.

Garnitura noastră preferată alături de chifteluţe este pireul de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluta lunga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fazan cu sos de vin si tagliatelle