Chiftelute

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2011 | 3616 vizualizari

 

Retetele variaza in functie de zona si de gust. Astfel, optional se pot adauga ceapa si morcovi si pentru a le face mai pufoase miez de paine inmuiat in lapte dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc, (poate fi in amestec si cu carne de vita)
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1-2 capatani de usturoi,
  • condimente dupa gust (sare si piper),
  • 4 oua,
  • ulei pentru prajit,
  • susan sau faina pentru "tavalit" chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi.

Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale si usturoiul impreuna cu zarzavatul tocate marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana se formeaza o pasta si o pastram o ora - doua la rece pentru ca astfel carnea este patrunsa de gustul si de aroma celorlalte ingrediente adaugate. Formam chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina sau prin susan si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins (pentru a fi bine patrunse nivelul uleiului trebuie sa fie usor deasupra chiftelutelor)

Cand s-au rumenit bine le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces. Pot fi servite alaturi de un piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de conopida