Chiftelute cu carne si cartofi

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Mai 2010 | 53422 vizualizari

 

Pot fi servite calde sau reci, ca simple sau cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne tocata amestec ( porc si vita)
  • 3-4 cartofi
  • o ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • sare
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu carne si cartofi:

    Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei.

    Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o pasta omogena. Se iau cu mana cantitati egale de carne din care se formeaza chiftele cu palmele. Se tavalesc usor prin faina si se prajesc in uleiul incins, la foc mic, pe ambele parti, pana devin aurii si putin crocante.

    Se scot pe un prosop de hartie pentru a fi inlaturat excesul de ulei.

    Sunt bune calde, dar si reci.

TIPS-URI

1

Numarul de oua din compozitie variaza in functie de tipul carnii si de cantitatea de cartofi adaugata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu carne si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Ina 1

03.05.2010, 09:41

Din pacate eu sunt navetista, fac 120 km zilnic . De gatit gatesc aproape zilnic, dar in weekend trebuie sa fac mai multe Si ieri am avvut si comanda speciala, de clatite

nadina73 1

03.05.2010, 09:52

Ina 1

03.05.2010, 15:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi frantuzeasca