Chiftelute cu cartofi la cuptor

de Rahela Velicu in Porc, 21 Iun 2021 | 3147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa mare
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 100-150 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 20-30 g cascaval razuit
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu cartofi la cuptor:

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si calita, cele 2 felii de paine udate, stoarse bine si sfaramitate. Adaugam sare, piper si 1 ou si amestecam bine.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele.

Punem pe fundul tavii rondele de cartofi si adaugam deasupra lor chiftelute rotunde. Eu le-am cam inghesuit in tava desi a fost destul de mare.

Amestecam smantana cu un ou si cu laptele. Turnam amestecul uniform in tava, presaram sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Cand sunt gata adaugam cascaval razuit si mai dam 5 minute la cuptor. Presaram oregano si lasam 10-15 minute la racorit. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu cartofi la cuptor