Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2020 | 3549 vizualizari

 

Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99)  si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii franzela
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
  • sare
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingurita mustar
  • 150ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pentru salata
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml otet
  • 100 ml apa
  • sare 
  • 150 g smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana:

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.

Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.

Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.

Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.

Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.

Se lasa la frigider 30 de minute.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor