Chiftelute cu nuca

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 9276 vizualizari

 

Delicioase ! chiar daca nu contin carne de nici un fel.

 

INGREDIENTE

  • 400g paine
  • 4 oua
  • 500g cartofi fierti in coaja
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de palmier pt prajit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu nuca:

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.



Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol  mai  mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam  prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.



Incingem uleiul  la 190˚, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5’. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.



Daca  le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne rezulta 30 de chiftelute.



Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am facut si mici,dar am format si mai mari,pe care le-am servit  ca fel principal alaturi de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

23.11.2010, 09:01

eu vreau vre-o noua de ce doar doua evident daca mai ai la cat de gustoase sunt?

Bucataras Medi 1

23.11.2010, 22:00

interesanta reteta.................

Sylvia 1

24.11.2010, 11:10

vai Lia ce delicatesa ai facut tu aici imi si imaginez ce bun a fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele in aluat de bere