Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

de lilik in Vita, 19 Noi 2012 | 12404 vizualizari

 

Hehehe..am facut si eu faimoasele "Chiftelute in aluat de bere" by Gaby_d(inainte sa inceapa Postul).Multumesc frumos Gaby...am ramas placut surprinsa de rezultat si cu siguranta le voi repeta.Spor la treaba daca va inspira ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr faina de grau dur
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou +1 galbenus
  • sare,piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura de pesmet
  • 3 linguri cu parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.:

Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:

amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.

Aluatul:

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manovrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 de gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijlocul ei punem cate o chifteluta,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel pana terminam bilutele de aluat si chiftelutele,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam apoi la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

Se servesc caldute sau reci...noi le-am servit cu sos roz si cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu parmezan in aluat de bere." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

lilik 1

23.11.2012, 23:13

Va multumesc tuturor

reisnaor_2006 1

17.11.2014, 21:16

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii