Chiftelute de avocado si cartofi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2016 | 3684 vizualizari

 



Inca o reteta cu avocado... :) Urmeaza si fursecurile cu avocado. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado copt
  • o lamaie
  • 5-6 cartofi
  • 300 g branzeturi: specialitate branza capra cu menta si chia,cascaval afumat si telemea vaca
  • cca. 200 g pesmet
  • 1 ou
  • fulgi chili dupa gust
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 2 catei usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de avocado si cartofi:

Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Radem cascavalul, iar branza de capra si telemeaua de vaca le pasam la robot impreuna cu smantana. Dupa ce s-au scurs cartofii, ii pasam ca pentru piure, adaugam pasta de avocado, cascavalul ras, pasta de branza si amestecam bine. Punem oul, 100 g de pesmet, asezonam cu sare si fulgi de chili si mai amestecam odata. Formam chiftelutele, le dam prin restul de pesmet si le prajim in ulei incins. Pofta buna!

TIPS-URI

1

varianta light: le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de avocado si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Udumbara