Chiftelute de ghebe (de post)

de Alina26 in Mancaruri de post, 27 Noi 2014 | 35218 vizualizari

 

Daca aveti ghebe la congelator sau la sare si nu mai stiti ce sa mai gatiti cu ele...m-am gandit sa va prezint aceasta reteta de post .Nu stiu daca cineva a incercat sa faca....dar mie imi plac la nebunie. ..crocante si aurii.De obicei le faceam cu oua....dar neavnd oua, si deja am dezghetat ghebele, a trebuit sa le fac....au iesit foarte gustoase.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ghebe decongelate si stoarse
  • 8 cartofi medii
  • sare
  • piper
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar uscat
  • 4-5 linguri de faina alba
  • ulei pentru prăjit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ghebe (de post):

Ghebele decongelare le stoarce bine si le dam pe robot sau mașină de tocat.

Curatam, spalam si dam pe robot si cartofii.Sau pe razatoarea mare.

Punem toate ingredientele intr-un bol, pisam usturoiul, potrim de de sare si piper si amestecam bine.

Punem ulei la încins dupa care facem piftelutele si lasam sa se prajeasca bine pe ambele părți, la foc potrivit pana devin aurii.Le scoate pe servetele.

Serviti calde sau reci cu mustar.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa puneti si oua, va trebui sa adaugati si faina.

2

Puteti inlocui faina cu malai sau pesmet.

3

Se pot folosi si alt tip de ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ghebe (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.11.2014, 15:25

Tare bune!

Alina26 1

01.12.2014, 22:04

Va mulțumesc pentru aprecieri! !!!! ♡,

rodicaspring 1

04.12.2021, 14:03

nu se desfac färä ou?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ciuperci