Chiftelute de pui cu piure

de Oana in Pui, 7 Iun 2018 | 4713 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 800 g pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 ou
  • 1 felie paine uscata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita paprika

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri fire de chives tocate
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu piure:

Curatati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece.
Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti masina de tocat, le puteti marunti cu un robot de bucatarie.
Amestecati apoi ingredientele tocate cu oul batut, patrunjelul si condimentele dupa gust.
Formati chiftelutele si prajiti-le in baie de ulei incins.
Scoateti-le pe un servet de hartie si pastrati-le apoi la cald pana este gata piureul.


Scurgeti apa de la cartofii fierti, adaugati untul, sare dupa gust si jumatate din laptele fierbinte si mixati. Daca mai este nevoie, adaugati apoi si restul de lapte.
Puneti in piure cele doua linguri de chives tocate si amestecati. Puteti pune si alte verdeturi, dupa gust.
Serviti chiftelutele alaturi de piureul de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu piure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu susan