Chiftelute din dovlecei.

de soryna1981 in Mancaruri de legume, 15 Iul 2011 | 19030 vizualizari

 

Sunt de ceva timp pe acest forum,dar nu am publicat niciodata pana acum vreo reteta proprie,mai mult m-am rezumat sa imi clatesc ochii prin preparatele voastre gustoase,dealtfel sa le si incerc multumind tuturor pentru ca sunt gustoase,precise si reusite.Si daca tot este anotimpul dovleceilor m-am gandit sa fac si eu chiftelute din dovlecel,mai ales ca ii plac mult sotului meu dar si mie.Asa ca sper sa va placa:)

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:
  • 4 dovlecei potriviti
  • 5 oua intregi
  • 1/2 l-ita sare
  • 1/2 l-ita piper macinat
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde( cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
  • 3 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit(la aproximatia fiecaruia)
  • 1 cana cereale Fortza(doar la alegere)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei.:

   Dovleceii se curata de coaja,se spala bine si se dau pe razatoarea mai mare,apoi ii punem pe o sita si presaram putina sare peste ei.Se pun la frigider aprox.30 min.Ii scoatem si ii stoarcem in maini accelerand scurgerea sucului  din dovlecei.

   Separat se bat ouale bine impreuna cu sarea,piperul,usturoiul ras pe razatoarea cea mai mica,patrunjelul verde tocat foarte marunt,batute bine si la sfarsit se pun cele 3 linguri faina(daca se considera ca nu este indeajunsa faina se mai pune dupa preferinta).In aceasta compozitie se pun si dovleceii rasi si storsi,se amesteca sa se incorporeze foarte bine.

   Intr-un vas sau tigaie se pune uleiul la incins foarte bine,se ia cu o lingura din compozitia dovleceilor(cum se face la galustile de gris pentru supa) si se pun gramajoare,se prajesc pe o parte si pe alta pana devin de culoarea aurie.Se scot pe un servet pentru absorbirea uleiului.

   Se servesc dupa preferinta.

                                                          POFTA BUNA !!!

TIPS-URI

1

Daca faceti primele gramajoare prajite si nu sunt legate si se imprastie la intoarcerea lor,mai puneti faina in compozitie.

2

Dupa prajirea lor le scoateti pe un servetel pentru a absorbi uleiul de pe chiftelute(altfel raman mai uleioase).

3

Daca se doreste pe langa chiftelute se pot face si dovlecei pane,dar trebuie sa taiati dovleceii feliute subtiri puse la fel cu putina sare la rece pentru scurgerea zeamei din ei si fiecare feliuta de dovlecel data prin compozitia de ou si prajiti pe ambele parti.

4

Cerealele se sfarama sa ramana bucatele micute si se amesteca cu restul continutului de ou.Nu este necesar sa folositi,dar daca doriti puteti pune decat la chiftelute nu si la dovlecel feliute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lau 1

05.09.2011, 12:37

la multi ani

DIANA B 1

05.09.2011, 13:34

La multi ani !

soryna1981 1

19.09.2011, 11:40

Desii cu intarziere va mulumesc la toate pt urari.....si voua va doresc numai bine, sanatate....si spor la toate.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel