Chiftelute din dovlecei si telemea

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 29 Iun 2019 | 3838 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Jamila si mi-a placut tare mult asa ca am pus-o in aplicare, este o reteta rapida  si mi-a placut mult ce-a iesit. Am facut aceasta reteta de mai multe ori eu am adaugat si pesmet  fata de reteta initiala. Multumesc Jamila pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 200 gr branza telemea
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei si telemea:

Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie)

Peste dovleceii scursi de lichid, vom adauga branza telemea data pe razatoare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin, ouale si la urma faina, pesmetul si piperul. Din aceasta compozitie luam cu o lingura si formam chiftelute in mana. La formarea chiftelutlor vom folosi mainele umede sa le dam forma. Se prajesc in ulei ferbinte la foc potrivit pe o partea si pe alta pana sunt rumene.

Se pot sevii cu o portie de salata sau cu o cana de iaurt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi telemea de vaca, oaie, capra.

2

mare atentie la sare , telemeaua fiind sarata nu va fi nevoie de sare multa

3

marar optional( eu am avut de la congelator)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu marar si oregano