Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

de RODIMUR in Pui, 29 Mai 2017 | 4036 vizualizari

 

Odată cu apariția în piețe a cartofilor noi, este o adevărată bucurie culinară să-i preparăm și să-i asociem cu acele mâncăruri din carne care ne plac. În general, nu asociez un preparat prăjit cu alt preparat prăjit, dar cartofii noi, prin modul în care sunt pregătiți în bucătărie (mai întâi fierți și apoi prăjiți) se pretează foarte bine la orice tip de mâncare și proces tehnologic culinar.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifteluțe
  • 500 grame piept de pui
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • ulei pentru prăjit chifteluțele
  • miezul de la două felii de pâine
  • 3-4 linguri de făină albă
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • sare
  • piper
  • făină pentru modelat chifteluțele
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • 1 legătură de mărar
  • roșii pentru asortare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi:

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html

Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă sunt mici, pot rămâne întregi) și se fierb în apă cu sare.

Mărarul se curăță, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se prăjesc la foc mic în tigaia în care s-a încins uleiul. Se servesc calzi, presărați cu mărar tăiat, alături de câteva chifteluțe calde. Se asociază cu o salată de sezon sau cu roșii feliate.

Nu este necesar să mâncați pâine, dacă garnitura este de cartofi.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți cartofii mai mult decât este necesar, ca să nu se strivească.

2

Uleiul trebuie să fie încins în tigaie, atunci când puneți cartofii la prăjit.

3

Aveți grijă să nu ardeți cartofii, ci doar să-i rumeniți frumos, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

30.05.2017, 10:01

Mulțumesc frumos, Anca!

-Licurici- 1

30.05.2017, 17:48

Un pranz gustos! Vin si eu la masa!

RODIMUR 1

30.05.2017, 20:21

Mulțumesc frumos, Licurici drăguț! Ești binevenită la masă!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu pui