Chiftelute in aluat

de Criss in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 3710 vizualizari

 

Febra chiftelutelor in aluat a cuprins intreaga blogosfera :D si nu puteam scapa nici eu si azi neavand chef de gatit ceva mai pretentios :D si in speranta ca ma scuteste Alex de un drum la McDonalds :D , le-am facut. Au iesit foarte bune insa la Mac tot a trebuit sa dam o fuga :D.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 25 g drojdie sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Drojdia se pune in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare. Se toarna apa+laptele cu drojdia, se framanta, se adauga si uleiul de masline si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la dospit o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Pentru chiftelute, se amesteca toate ingredientele si se formeaza 16 chiftelute. In mijlocul fiecarei chiftelute se pune un cubulet de cascaval. Fiecare chifteluta se inveleste in aluat si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se ung cu galbenus de ou si se presara deasupre seminte (in, susan, chimen, etc.) Se coc chiftelutele 40-45 minute. Se servesc cu sos picant, ketchup si un pahar de bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Super super bune!

laura_n 1

06.02.2013, 12:59

ce pufoase si apetisante sunt

babi5 1

07.02.2013, 07:59

Bun dam fugta si le preparam

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat