Chiftelute in sos marinat

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 29747 vizualizari

 

Sunt convinsa ca toti bucatarasii gatesc acest fel de mancare, dar aceasta este reteta pe care o am de la soacra mea si pe care o fac intotdeauna cu placere.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 cartof
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 oua (dupa preferinte)
  • 100 ml ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos 

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate dizolvate in apa rece
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura otet din vin
  • ½ lingurita tarhon
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos marinat:

Mod de preparare

Pentru chiftelute se amesteca toate ingredientele, se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.
Pentru sosul marinat se caleste ceapa in ulei, se adauga amidonul si se amesteca repede sa nu faca cocoloase, se stinge cu otetul si pasta de tomate dizolvata in apa. Se mai adauga incet apa pana cand sosul se leaga si devine cremos. Sosul marinat pentru chiftelute trebuie sa fie cremos si dulce acrisor. Se potriveste de sare si piper, se adauga usturoiul feliat si tarhonul. Se adauga chiftetlutele una cate una si se mai fierbe 5-10 minute la foc mic.  Se presara patrunjel verde si se servesc ca atare cu smantana si paine prajita sau cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (14)

aziz 1

20.02.2011, 17:23

mirela0911 1

20.02.2011, 18:45

eu n-am facut niciodata marinate, dar cred ca sunt foarte bune

carmenvlad 1

20.02.2011, 22:00

Va multumesc mult pentru comentarii. Sosul este gustos, dulce -acrisor si cremos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu sos de tarhon