Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2012 | 4766 vizualizari

 

Aceste chiftelute sunt cunoscute sub numele de Aloo tikki.
Menta si coriandrul sunt din productie proprie,am o mica gradina pe balcon.

 

INGREDIENTE

Ingrediente ptr chiftelute:

  • 2 cartofi mari
  • 3 linguri de ulei,plus ulei ptr prajit
  • 250 gr de spanac proaspat si oparit
  • 1 lingurita de chimion (cumin) pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper de cayenne
  • sare si piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru sos:

  • 10 fire de menta proaspata
  • 30 de fire de coriandru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de suc de lamaie,proaspat stors
  • 100 ml de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru:

Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. 

Tocam usturoiul marunt.

Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si coriandru,o varianta mai lichida a chutney-ului.

Sosul:

Se introduc ierburile in mojar,cu usturoiul ,zaharul si sarea si se piseaza pana obtinem o pasta.

Se adauga apa si sucul de lamaie.

Este de preferat sa fie pregatit inaintea chiftelutelor,ca sa se imbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Poliana 1

10.06.2012, 11:21

imi plac chiftelutele cu legume, si mai ales cu spanac!!

cocolina 1

10.06.2012, 11:37

bune

LUK 1

10.06.2012, 17:52

cred ca e buna combinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu salam si mozzarella