Chiftelute picante de cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 22041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante de cartofi:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, dupa care se paseaza impreuna cu untul moale la temperatura camerei.

Piureul obtinut se amesteca apoi cu ou, ceapa si usturoiul pisate, condimente, patrunjelul verde tocat si faina. Se va obtine o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelate cu mainile umezite sau pudrate bine cu faina. Daca mai e nevoie se mai poate adauga 1 lingura de faina.

Se formeaza chiftelutele si se prajesc in baie de ulei bine incins.

Se servesc calde.

Chiar daca s-au suparat si au facut cam multa galagie cand le-am pus in uleiul incins :)) eu le-am facut cu mainile umezite. Mi s-a parut mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:11

faine

feliciacristea46 1

22.02.2013, 19:53

meprincipessa 1

22.02.2013, 20:24

O voi incerca cu siguranta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa