Chiftelute preparate la cuptor

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 5791 vizualizari

 

Din capitolul " Sa mai evitam prajelile" am ales varianta de a prepara chiftelutele la cuptor.
Sunt mult mai gustoase si scapam si de stropii de grasime de pe aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 750 carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita piper
  • putin cimbru
  • putin busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 150 gr pesmet
Portii: 48
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute preparate la cuptor:

Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.

Curatam si spalam legumele.

Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.

Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama(eu ii storc in maini) si ii adaugam peste carnea tocata.

Asezonam cu condimentele, tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam, apoi amestecam si cele doua oua si omogenizam bine totul.

Punem pe un platou pesmetul.

Formam bilute rotunde cat mingea de pimpong le trecem prin pesmet si le asezam in hartii de copt pentru briose, apoi le trecem in tava.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim calde alaturi de mustar, sau dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Pe la jumatatea timpului se pot intoarce chiftelutele de pe o parte pe cealalta in interiorul hartiei de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mozzarella la cuptor