Chili con Carne

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2012 | 12865 vizualizari

 

Chili con carne este o mancare cu specific mexican si exista multe variante ale acestui preparat, dar elementele esentiale sunt carnea tocata, ardeiul iute, ceapa, usturoiul si rosiile. Era pe lista de asteptare de mult timp si nu inteleg de ce? :P Toate ingredientele imi plac foarte mult si trebuia incercata imediat ce am vazut reteta ...dar acum nu mai scapa, am sa pregatesc acest preparat cat mai des posibil.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lingurite chimen macinat
  • ½ lingurita chimen seminte
  • fulgi de chili dupa gust
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 2 frunze dafin
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva mica porumb
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con Carne:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare si piepr si lasam la foc mediu. Dupa cateva minute adaugam conserva de rosii, zaharul, foile de dafin si oregano. Acoperim vasul si lasam sa fiarba incet pana se inmoaie carnea. Cu cateva minute inainte de a fi gata carnea, adaugam fasolea si porumbul (pe care le-am scurs in prealabil de zeama din conserva) si mai lasam pe foc 15-20 minute.

In mod normal se serveste cu tortilla, dar la fel de bine merge si cu orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con Carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

deliciousflavours 1

22.06.2012, 10:27

alice_ciobanu 1

22.06.2012, 13:36

da mai...e tare bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elucubratiiculinare 1

22.06.2012, 14:47

e una din preferatele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne