Chinese food la mine acasa

de epurasha2bb in Peste, 1 Sep 2010 | 7041 vizualizari

 

fiindca m-am jucat cu fetele ''de-a chinezii'' a trebuit sa fac si mancare chinezeasca,am facut impreuna cu ele, bine mai mult cu Deea cea mare de 3 ani si au papat amandoua cu mare pofta si eu la fel,a iesit bun si aspectuos iar Deea a invatat sa aiba rabdare, sa manance orez cu betele si cate ceva despre cultura si obiceiurile chinezilor :)

 

INGREDIENTE

  • 3 fileuri de peste alb
  • 1/2 dovl;ecel
  • 1/2 vanata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ceapa alba
  • 2-3 ardei grasi micuti de diverse culori
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 rosie mare/3 linguri sos de tomate eventual picant
  • 1 felie mai groasa de radacina de telina
  • 2 morcovi
  • sare, piper
  • 2 -3 felii castravete
  • orez 100 g
  • faina
  • pemset si seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinese food la mine acasa:

Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan.

Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina bastonase, se adauga si ele in wok si se prajesc impreuna.Se adauga acum si sosul de soia si putina sare, apoi o rosie fara coaja tocata marunt si un praf de piper.

Orezul se spala si se apoi se pune la fiert (100 g orez in 350-400 ml apa) se lasa acoperit spre sfarsit si se serveste separat asa alb simplu doar cu putina sare.

Pestele se tine putin in marinata din ulei de susan, zeama de lamaie sare si piper.Apoi se taveleste printr-un amestec de faina cu pesmet si seminte de susan si desigur sare.

O parte din peste l-am pastrat asa din marinata si l-am amestecat doar cu putin sos si l-am mai dat la tigaie putin.

Este o manacre usoara si foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinese food la mine acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dorada regala cu ghimbir si busuioc