Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
Reţeta e preluată de pe site-ul www.nainakitchen.blogspot.ro,,. Sunt foarte gustoase şi sunt şi aspectuoase. Se pot servi pudrate cu zahăr, aşa cum am făcut eu, sau cu sos de ciocolată.
Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.
Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.
Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.
Se rumenesc până devin aurii.
Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult