Chutney de ceapă roșie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 12 Sep 2011 | 10236 vizualizari

 

Acest chutney (termen preluat de britanici de la indieni pentru a descrie un preparat picant cu consistență de sos gros sau pastă, care se servește alături de un fel principal) este simplu de făcut, iar rezultatul m-a surprins plăcut. Combinația de ceapă roșie caramelizată și brânză este deosebit de savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • • 3 cepe roșii mari
  • • 100 g zahăr
  • • 50 ml oțet de vin roșu
  • • 50 ml vin roșu
  • • piper și cimbru uscat
  • • 25 ml ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de ceapă roșie:

Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.

Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul încins, apoi am adăugat zahărul, oțetul și vinul. Le-am lăsat să fiarbă la foc potrivit, mestecând din când în când, aproximativ o oră până s-a evaporat de tot lichidul, iar amestecul a căpătat o consistență lipicioasă. Am presărat piper și cimbru uscat, apoi l-am turnat într-un borcan sterilizat.

Se păstrază în frigider și trebuie lăsat câteva săptămâni nedesfăcut pentru ca aromele să se matureze.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

13.09.2011, 14:37

Multumesc pentru aprecieri! Reteta am luat-o din revista Good Food, dar am adaptat-o putin

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:39

feliciacristea46 1

20.03.2013, 20:06

marfa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chutney iute din vinete