Cinnamon Rolls

de simona72 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 12427 vizualizari

 

Eu m-am inspirat de la vio_dreams, cu mici modificari. Reteta sta de ceva vreme la favorite si astepta sa fie probata. Acum vin si va spun ca se numara printre favorite. S-a mancat asa de repede ca de poze finale nici nu a mai fost vorba...http://www.bucataras.ro/retete/cinnamon-rolls-65243.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml lapte de cocos
  • 100 ml lapte de vaca
  • 2 oua mici de tara
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri zahar brut
  • 1/2 lingurita sare
  • 620-640 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt moale
  • 2 linguri pline de scortisoara macinata
  • 6 linguri zahar brut
  • pentru deasupra:
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 linguri unt moale
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din silicon si-l impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat intr-un dreptunghi nu prea gros, dar nici foarte subtire.

Pentru umplutura: amestecam zaharul, cu scortisoara si cu untul pana obtinem o crema. Eu am dat pentru cateva secunde castronelul la cuptorul cu microunde, untul s-a topit putin si astfel a fost mai usor la amestecarea ingredientelor. Cu jumatate din crema obtinuta ungem primul dreptunghi, adunam marginile pe lungimea lui, il facem sul si-l strangem putin sa nu ne iasa din compozitie in timpul coacerii. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Dupa ce am asezat toti melcisorii in tava ii lasam sa creasca 15 minute si ii coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 18-20 minute. 

Pentru glazura de deasupra: se amesteca smantana cu untul moale si zaharul pana se topeste zaharul pudra. Dupa ce melcisorii sau copt, scoatem tava fierbinte din cuptor si cu o pensula intindem peste melci glazura. Lasam sa se raceasca si servim. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se lasa mult spatiu intre melci...in timpul coacerii ei cresc destul de mult, se lipesc si din cauza ca sunt ingramaditi mijlocul se ridica in sus. Daca ati patit asa nu-i nici o problema...apasati mijlocul cu degetul in jos si astfel melcii se aseaza frumos

2

glazura va fi absorbita de aluat si nu se va vedea

3

in timpul coacerii, o parte din zahar s-a caramelizat, asa ca fundul melcului a fost cu gust si de caramel...o nebunie!!!

4

sunt usor parfumati datorita laptelui de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Merisor 1

05.05.2015, 09:37

ce bune trebuie sa fie cu toppingul ala deasupra!

mirela0911 1

05.05.2015, 09:52

O bunătate!

Corinuta 1

29.05.2015, 21:42

cat de bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortul bunicii