Ciocănele în vin alb

de portiadelumina in Pui, 16 Sep 2013 | 12803 vizualizari

 

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt multe treburi de făcut iar timpul de bucătărit este foarte limitat. Aşa că într-o pauză de lucru, printre picături, am zis să arunc la cuptor câteva ingrediente, frumos aşezate într-o tavă, scăldate într-un vin alb care să le frăgezească în aşa fel încât să bucure gustul celor ce le servesc.

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocănele
  • 2 cartofi
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 morcov
  • 10 roşii cherry
  • 5 bucheţele de conopidă
  • piper măcinat
  • sare
  • 500 ml vin alb
  • 30 ml ulei
  • usturoi granulat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele în vin alb:

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. 

Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu  piperul şi usturoiul şi printre ele am aşezat legumele tăiate în bucăţi mai mari, cartofii şi morcovii la început, iar celelalte pe parcurs. Am pus vin alb peste ele şi le-am dat la cuptor, lăsând tava mai aproape de focar. Pste tavă am pus folie de aluminiu pentru a înăbuşi ingredientele.

După 15 minute am întors ciocănelele şi am adăugat în tavă, printre ingrediente, ardeiul capia şi conopida şi le-am pus iar la cuptor pentru încă 15 minute. Am întors din nou ciocănelele şi am pus roşiile cherry, urcând tava mai sus de jumătatea cuptorului şi lăsându-o neacoperită pentru a se rumeni incredientele.

Zeama legumelor, cea a ciocănelelor şi vinul pus peste, au creat un sos minunat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Când se pregăteşte carne cu legume la cuptor, trebuie să se ţină cont de faptul că unele se fac mai repede, pentru care motiv se pot adăuga (pentru a-şi păstra culoarea şi gustul) un pic main târziu în vasul de gătit. Iar pentru cuptor această regulă este obligatorie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele în vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciocanele la cuptor