Ciocolata de casa

de laylalala in Dulciuri, 4 Feb 2011 | 16853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •          150 ml lapte
  •          150 gr zahar
  •          20 gr zahar vanilat bourbon
  •          100 gr unt
  •          140 gr ciocolata din comert (eu am folosit amestec de ciocolata cu lapte& amaruie)
  •          ½ lingurita esenta de rom
  •          250 gr lapte praf
  •          alune/stafide (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

 

  1. Intr-o cratita pune la fiert laptele cu zaharul. Lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Separat, topeste untul impreuna cu ciocolata. Lasa ambele sa se raceasca putin.
  2.   Amesteca compozitia cu lapte si cea cu ciocolata imreuna apoi incorporeaza romul. Inglobeaza laptele praf si amesteca pana la omogenizare. Pune compozitia intr-un vas tapetat cu foaie  de copt, presara cu alune/stafide daca folosesti si lasa sa se raceasca peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

cosmin_kmt 1

05.04.2013, 15:54

important e,.....sa fie facuta cu lapte praf si cacao

diaconta 1

05.04.2013, 15:57

Cosmin,ciocolata de casa e cel mai simplu "dulce",iar retete avem multe.Spor la treaba si bun venit

jolygina 1

06.04.2013, 00:00

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata