Ciocolata de casa

de iry-gabriela in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 9853 vizualizari

 

Sotului meu, pe lîngă crema de zahar ars, ii place și ciocolata de casă si de aceea, cum nu am mai facut niciodată, era cazul sa incerc.....S-a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apă
  • 250 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • esență de rom 
  • 100 g alune caramelizate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul.

Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si il adaugam treptat, amestecand în continuu până se încorporează.

Acest sirop se pune intr un alt vas, pentru adaugarea celorlalte ingrediente.

Adaugam apoi esența si cacaua, iar la final, adaugam laptele praf. Se amestecă cu un tel până se încorporează tot laptele praf si la final adaugam alunele.

Eu am pus ciocolata într-un vas pe care l-am tapetat cu folie alimentară si am dat la rece până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cremoase