Ciocolata de casa cu alune

de mihasara in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 2636 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 200 g lapte praf
    • 120 g zahar
    • 80 g unt
    • 40-50 g cacao
    • 65 ml apa
    • nuca/alune de padure/stafide/merisoare/ fructe confiate- ce ai sau ce vrei
    • 1 fiola esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune:

 

  1.  Amestecam laptele praf cu cacao.
  2. Zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute.
  3.  Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf.
  4. Amestecam bine, punem nucile, apoi rasturnam intr-o tava(15/15) pe care am tapetat-o cu folie de plastic si lasam sa se raceasca.
  5. Cand s-a racit o taiem in cuburi si servim.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

mirela0911 1

18.01.2016, 20:13

Buna rau!

anca_rm 1

19.01.2016, 09:31

oooo vreau si eu,

miki_a 1

21.01.2016, 00:26

Cea mai buna ciocolata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolatele de casa cu alune si stafide