Ciolan afumat cu varza la oala de lut

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2013 | 10006 vizualizari

 

Nu cred ca mai este cazul sa va povestesc cat de mult imi place ''leguma ''asta afumata....o sa trec direct la oala de lut si preparatul in sine...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat cca 1 kg ( fara os)
  • 2 verze cca 2,5 kg
  • 1 kg rosii
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat cu varza la oala de lut:

Mai intai ne ocupam de oala de lut,o umplem cu apa rece si o lasam cca 30 min.Intre timp taiem ceapa verde si o calim cu cele 2 linguri de ulei.Varza o tocam marunt si o frecam cu sare,peste ea adaugam rosiile taiate felioare,apoi ceapa calita si amestecam bine.

Ciolanul il portionam,bucati mai mari.Varsam apa din oala de lut,asezam un strat de varza,unul de ciolan si tot asa pana umplem oala.Aprindem cuptorul bagam oala inauntru si o lasam cca 3 ore la foc mediu.

Cand e gata o scoatem din cuptor adaugam mararul tocat si o mai bagam cca 5-6 min la cuptor,sa se patrunda si maraul putin.Se serveste cu mamaliguta sau cu paine neagra cum imi place mie.

TIPS-URI

1

nu incalzim cuptorul inainte,ca vasul de lut sa se incalzeasca treptat si neaparat sa stea umplut cu apa rece inainte sa-l folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu varza la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu afumatura