Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 21 Aug 2014 | 18465 vizualizari

 

Astazi am facut o ciorbita tare buna pentru BBk. Sigur a fost buna pentru ca a papat mult si a mai vrut "UNU" :D

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui
  • 2 cepe mici
  • un morcov
  • un pastarnac
  • dovlecel
  • un cartof potrivit
  • cateva rosii mici
  • radacina de telina
  • un ardei gras verde/galben mic
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • o mana cu taietei de casa (uscati)
  • 100 ml suc de rosii
  • sare dupa gust
  • 300 ml bors de casa (umplut cu tarate)
  • verdeturi proaspete: leustean, patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa:

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar).

Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele.

Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii.

Fierbem pana ce da in clocot, moment in care adaugam taieteii.

Oprim focul dupa 2-3 minute si presaram verdeturile tocate marunt.

Se serveste calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatile legumelor sunt optionale.

2

TĂIEȚÉI s. m. pl. Aluat nedospit făcut din faină, apă, sare (și ouă) tăiat în șuvițe lungi și subțiri, care se fierb în supă sau se gătesc cu brânză, cu nuci etc. [Var.: tăițéi s. m. pl.] – Tăiați (pl. lui tăiat, part. lui tăia) + suf. -ei (după it. tagliatelli). Sursa prima care am avut-o la indemana http://dexonline.ro/definitie/t%C4%83ie%C8%9Bei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi