Ciorba cu loboda

de Rocsi in Ciorbe, 3 Iun 2010 | 5412 vizualizari

 

Noi suntem fani ciorbe, in special eu si mama! Ciorba aceasta, in sezonul asta, ne-o pregatea mereu mama si o mancam cu atata placere atunci cand eram copii, la fel si acum. Profitam de legumele prospete, de loboda si pregatim o data la cateva zile o asa bunatate de ciorbita. Daca renuntati la smantana, este perfecta si pentru zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe verzi
  • 250 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 1 bucata mica de pastarnac
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 1 mana plina de loboda rosie
  • 3 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 4 linguri pline cu smantana de tara
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu loboda:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite.
Morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem bucatele.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastarnacul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile decojite le tocam.
Patrunjelul si mararul verde, le tocam, dar indepartam coditele.
Loboda, o luam frunza cu frunza, apoi o tocam, dar nu foarte marunt.
Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa si cartofii.
Transferam totul pe foc, adaugam ceapa verde, morcovul, ardeiul kapia, pastarnacul.
Lasam sa dea cateva clocote, apoi punem patrunjelul si mararul.
Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Dupa ce au fiert mai bine de jumatate legumele, adaugam rosiile decojite si loboda.
Lasam sa mai clocteasca pana sunt bine patrunse toate.
Borsul il punem fierbinte in oala. Lasam sa fiarba 2-3 minute.
Dam focul la mic, punem smantana si mai dam 3-4 clocote, atat.
Tragem oala de pe foc, presaram leusteanul verde tocat, acoperim oala pentru 10 minute.
Servim ciorbita calda, cu un ardei iute, o ceapa verde si ce va mai place.
Cui ii place cu mai multa smantana, mai puneti in timpul servirii.

TIPS-URI

1

se poate servi si in zile de post renuntand la smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

03.06.2010, 18:36

tavi dak iti place si doresti te invit la o portie acum cat mai am...lasa ca iti dau eu si lingura nu iti fa griji

Ricarda 1

04.06.2010, 14:35

Se poate inlocui loboda cu altceva? Ca din pacate aici nu se gaseste.

Rocsi 1

04.06.2010, 21:18

nu stiu ricarda cu ce se poate inlocui sincer...poate iti face cineva rost...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba deasa de vara cu dovlecel