Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 25 Mar 2019 | 3694 vizualizari

 

  In mai putin de jumatate de ora ai pus pe masa o ciorbita de post si gustoasa si aratoasa . Eum-am folosit de legumele avute in frigider si congelator .Varza de Bruxelles  este deosebita ca forma dar si ca gust , este mai dulce si mai usor digerabila decat varza obisnuita . Am ales sa dau consistenta ciorbei cu ajutorul boabelor de ovaz decorticate . Boabele de ovaz aduc multe beneficii pentru sanatate si fierb mai repede decat orezul . Le ador, pe cuvant de Bucataras :D
    ,, Retete de post creative "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles-eu am avut congelata in acest anotimp
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina apio
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita pasta iute de ardei - productie proprie
  • 1 tija marar uscat
  • 1 frunza dafin verde
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri boabe ovaz decorticat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu verzisoare de Bruxelles:

  1.  Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles .
  2. Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute .
  3. Caliti usor legumele in ulei cu mare atentie -ceapa verde se arde mai repede daca nu este supraveghiata .
  4. Adugati pasta de rosii si boiaua . Amestecati si turnati 2 l apa calda deasupra .
  5. Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele   vor da un gust amarui mancarii .
  6. Puneti la fiert verzisoarele si boabele de ovaz . Sarati .
  7. Tot acum se pune cimbrisorul , foaia de dafin si tija de marar .
  8. Dupa 20 minute incercati daca suut fierte verzisoarele si ovazul .
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  10.  Serviti ciorba cu varza de Bruxelles insotita de ardei iute si ceapa verde .

TIPS-URI

1

Pasta de rosii si boiaua de ardei nu trebuie lasate sa se prajeasca mullt pentru ca ele vor da un gust amarui mancarii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica